Witaj! Aktualnie jesteś niezalogowany, zaloguj się żeby przeglądać serwis.
RSS Oldtimers Club dodajdo.com
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

DeLorean
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3

TEMAT: DeLorean

DeLorean 2 lata, 6 mies. temu #484

• baltazar
  • Senior Boarder
  • Oklaski: 0
Postanowiłem przybliżyć Wam autko, które chyba wszyscy znają, za sprawą filmu "Powrót do przyszłości".
DeLorean DMC-12, samochód produkowany był w Irlandii przez rok czasu i według różnych źródeł wyprodukowano między 8600 a 9200 sztuk.
Pierwowzór nie powalał osiągami (max. 85Mph) i podobno był dość awaryjny (na planie filmu zużyto 4 sztuki). Ciekawostką jest, że ten samochód nie posiada lakieru, karoseria zrobiona jest z nierdzewnej stali z zewnątrz szczotkowanej żeby się nie błyszczała, nie ma na nim nawet lakieru bezbarwnego.

Rok temu w USA wznowiono jego produkcję w ograniczonej ilości sztuk, tym razem pojazd zaopatrzono w 130 i 200 konne silniki w układzie V6.

Re: DeLorean 2 lata, 6 mies. temu #493

• tarpan
  • Senior Boarder
Uwielbiam ten film, a jako dzieciak chciałem mieć Deloreana, dziś twierdzę, że byłby z nim problem z wysiadanie man parkingu
Nie sądziłem, że było tego tak mało, ciekawe ile sztuk zachowało się do dziś. Fajny pomysł z tą blachą, ale albo nieopłacalny w produkcji, albo producenci części by za dużo stracili, skoro inne firmy nie kontynuowały takiego rozwiązania.

Re: DeLorean 2 lata, 6 mies. temu #503

• fish
  • Expert Boarder
Naprawdę da się aż tak wypolerować blachę, żeby aż tak ładnie wyglądała? Nigdy bym nie przypuszczała... Fajne autko, ale na parkingu to fakt - niezły problem, szczególnie na jakimś ciasnym miejscu parkingowym. Ale tak poza tym to całkiem przyjemny z wyglądu samochodzik, tylko jakoś nie mogę uwierzyć w to, że nie ma na nim farby czy lakieru. No ale to Wy tu jesteście ekspertami

Re: DeLorean 2 lata, 6 mies. temu #514

• olicars
  • Senior Boarder
na pewno limitowane auto, dla mnie przypomina lotusa, jak chyba większość oglądałem "powrót do przyszłości". szczerze to oglądając ten film nie myślałem że to taki unikat.
<a class="postlink" href="www.olicars.pl">http://www.olicars.pl

O: Re: DeLorean 2 lata temu #682

• Fire
  • Junior Boarder
wiem, że w Polsce jest jeden albo dwa oryginalne egzemplarze

O: Re: DeLorean 2 lata temu #698

• Felek
  • Fresh Boarder
widziałem kiedyś w telewizji człowieka, który chwalił się tym autem. Podobno baaardzo awaryjne
  • Strona:
  • 1
  • 2
  • 3
Wygenerowano w 0.32 sekundy
Oldtimers Club Oldtimers Club Twitter Oldtimers Club Facebook