Witaj! Aktualnie jesteś niezalogowany, zaloguj się żeby przeglądać serwis.
RSS Oldtimers Club dodajdo.com
Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Shelby daytona cobra
(1 przeglądających) (1) Gość

TEMAT: Shelby daytona cobra

Shelby daytona cobra 4 mies., 2 tyg. temu #1368

• raulq7
  • Expert Boarder
  • Oklaski: 1
"W przeszłości powstało zaledwie 6 egzemplarzy tego samochodu w latach 1964 -65. Shelby Daytona oparty był na konstrukcji AC Cobra i powstał z myślą o walce na torze z Ferrari klasy GT.

Model, którego nazwa seryjna to CSX2601 jest legendarnym zwycięzcą różnych wyścigów pod patronem FIA GT. Był to pierwszy amerykański samochód, który na torze wyścigowym w Europie zdetronizował Ferrari.
Shelby Daytona Cobra jest tylko jednym z sześciu egzemplarzy jakie powstały w garażu Carola Shelby, które uczestniczyły w serii wyścigów FIA GT. Nadwozie samochodu jest eksperymentalną konstrukcją opracowaną przez Peta Borcka, która w połączeniu z płytą podłogową pozwoliła zwiększyć prędkość maksymalną samochodu aż o 40km/h. Auto napędzane było aż 6 litrowym silnikiem który generował moc aż 500 KM."

Jak wam się podoba ?
Shelby-Daytona-Cobra-Coupe-6.jpg

Odp: Shelby daytona cobra 4 mies., 2 tyg. temu #1390

• mwpol
  • Platinum Boarder
  • Oklaski: 4
Ma w sobie to coś. Swoją drogą czytałem, że mają na podstawie tego modelu wypuścić jakąś nową wersję, zachowującą klimaty muscle car

Odp: Shelby daytona cobra 4 mies., 1 tydzień temu #1419

• raulq7
  • Expert Boarder
  • Oklaski: 1
Aż muszę się wgłębić bardziej w ten temat

Odp: Shelby daytona cobra 4 mies. temu #1487

• Berciken
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 0
Niby ludzie mojego pokolenia mają inny gust niż Ci, którzy więcej juz w swoim życiu przeżyli, ale powiem, że tym samochodem, jakby nowy wypuścili, to nawet moje pokolenie i młodsze by się chętnie zainteresowało, bo aż mnie ciarki przechodzą po plecach, jak na niego patrzę

Odp: Shelby daytona cobra 3 mies., 3 tyg. temu #1525

• Niklos
  • Fresh Boarder
  • Oklaski: 0
Berciken napisał:
Niby ludzie mojego pokolenia mają inny gust niż Ci, którzy więcej juz w swoim życiu przeżyli, ale powiem, że tym samochodem, jakby nowy wypuścili, to nawet moje pokolenie i młodsze by się chętnie zainteresowało, bo aż mnie ciarki przechodzą po plecach, jak na niego patrzę

Wóz genialny, to oczywiste. W sumie wcale by mnie to nie zdziwiło, gdyby wypuścili nowy. Nabywców by pewnie nie brakowało

Odp: Shelby daytona cobra 3 mies., 3 tyg. temu #1555

• mwpol
  • Platinum Boarder
  • Oklaski: 4
Skoro wóz wypuszczono z myślą o walce z Ferrari , to postawiono sobie naprawdę wysoką poprzeczkę. I to że jej sprostali widać, patrząc chociażby na to zdjęcie.
Choć chętnie zobaczyłbym czy widać to również w rzeczywistości, podczas przejażdżki tym modelem
Wygenerowano w 0.31 sekundy
Oldtimers Club Oldtimers Club Twitter Oldtimers Club Facebook